Нападателят Андре Силва призна, че му липсва футбола в Италия и поддържа постоянен контакт със своя клуб Милан, но също така се зарече, че би дал втори шанс на кариерата си при „росонерите” само при наличието на гаранции, че ще играе редовно.

Португалският национал бе пратен под наем в Севиля още преди старта на сезона и определено се възползва от възможността да си върне част от позагубеното реноме. До този момент той има 11 гола за испанците в 32 официални мача, а след края на сезона така или иначе трябва да се прибере на „Сан Сиро”.

Бившият ас на Порто е едва на 23 години и намекна, че има недовършена работа в Милан. „Тук в Севиля можеш да вдишаш страстта по Лига Европа. Петте трофея от турнира са изложени на видно място на стадиона. Тук този турнир се цени много. От всички тимове, които можеха да ни се паднат в 1/16-финалите, Лацио беше един от най-силните опоненти, но ще пътуваме за Рим с идеята да победим”, коментира Силва.

„Дали следя Лацио? Да, защото съм играч на Милан и искам да бъда информиран. Гледах ги в двубоя срещу Интер за Купата на Италия (римляните отстраниха „нерадзурите” след дузпи в четвъртфинала – б.р.). Та са силен отбор, който играе добре срещу големи съперници. От миналия сезон ги помня като комплексен тим. Трябва да покажем най-доброто си лице, ако искаме да ги надвием”

„Дали Италия ми липсва? Да. Макар че миналото си е минало, някои неща можеха да се развият по различен начин. Футболът не е индивидуален спорт. Можеш да имаш своите очаквания, но не си сам и другите трябва да ти помагат, най-малкото да опитват да го правят.”

„Аз съм доволен как се справя Милан в момента. Те са четвърти в Серия А, макар да се борят с някои страхотни тимове. Това е и главната цел. Също така надвиха Наполи за Купата на Италия, ето още добри новини. Надявам се да продължат по същия начин.”

„Милан не е онзи отбор, който беше преди не толкова отдавна, но има потенциал да се върне на това ниво и дано да го стори. Ако ме питате какво бих избрал между титуляр в Севиля или да се върна в Милан без да играя, моят избор е очевиден. Сега се намирам по кръстопът между две ситуации: чувствам се добре тук, а в същото време съм играч на Милан. Засега избягвам да мисля за бъдещето си, понеже това би ме разсеяло.”

„Дали Милан следи изявите ми? Да, оттам ми пращат съобщения и ми казват, че върша добра работа. Все пак представлявам инвестиция за тях. Имам много приятели там и когато те дойдоха в Севиля за мача си срещу Бетис от Лига Европа, отидо в хотела им да ги поздравя.”

„Ако Севиля все пак подпише с мен, това би било, защото те имат вяра в мен. Аз мисля, че бих се справил добре тук, но още е много рано да се каже каквото и да било. Все още не съм постигнал нищо.”

„Настоящето винаги ще оказва влияние върху бъдещето. Просто искам да играя и да бъда щастлив”, завърши Силва.