Един от лидерите на Ювентус Леонардо Бонучи вярва, че това е най-солидният тим на „бианконерите”, в които той е играл. Бранителят на „старата госпожа” довери, че характерът на тима е един от най-добрите и резултатите го затвърждават.

Централният защитник се завърна в Торино през това лято, след като изкара една година в друг италиански гранд – Милан.

„Хубаво е да получавам отново аплодисментите от трибуната с тифозите. Така стана след гола ми в събота срещу Наполи. Винаги съм изпитвал голям респект към феновете на отбора. Разбира се, че миналото не може да бъде изтрито, но винаги ще давам най-доброто за отбора”, сподели Бонучи пред торински медии.

„Надявам се един ден да чуя трибуната да пее името ми, както беше навремето. Това е най-силният отбор на Ювентус, в който съм играл, а със сигурност е и с много голям характер. Всичко по време на мачовете е различно, а на хартия това изглежда лесно до този момент. Имаме глад за успехи и знам, че можем да направим следващата крачка”, продължи Бонучи.

„Има още много път да се извърви през този сезон, а всичко засега изглежда лесно, но няма да бъде винаги по този начин. Трябва да дочакаме месец декември, когато започват важните мачове от психическо естество. Нужно е да сложим повече гориво в резервоара през вторите ни полувремена, за да ги „затваряме” по по-добър начин, защото през март и май ще играем за всичко”, довери бранителят на Ювентус.

Голямата новина, която се върти около торинския тим последните дни е напускането на генералния директор Джузепе Марота. „За мен лично, неговото напускане ще остави голяма празнина при нас. Тези, които са взели това решение по всяка вероятност имат своите причини и аз се надявам този, който го наследи да бъде още по-добър и от него”, сподели Лео Бонучи.

Синът на Бонучи – Лоренцо върви също по стъпките на своя баща, като е записал във футболното училище на Торино.

„Както знаете, Лоренцо е фен на Андреа Белоти и на Торино. В края на последния сезон той премина проби при юношите на Торино и му хареса. Това е хубаво, тъй като иска да се занимава със спорт, докато учи. Не виждам никакъв проблем в избора му на отбор, тъй като най-важното нещо е да се забавлява”, завърши Бонучи.