Легендата и директор на Милан Звонимир Бобан изказа своята гледна точка по повод назначението на Стефано Пиоли за наставник на тима. Според 51-годишния хърватин „росонерите” вече могат да разчитат на „страхотен треньор”.

Бобан, както и другият голям директор в клуба – Паоло Малдини станаха жертва на сериозен негативизъм от феновете, които в голямата си част са против Пиоли. Въпреки това футболният директор е уверен, че Пиоли е бил верният избор, като отхвърли приказките, че реално е представлявал резервен план.

„Не е приятно да бъда тук, за да обявя промяната на треньор, защото това е загуба за всички нас, също така и на лично ниво”, каза Бобан при представянето на Пиоли. „Въпреки всичко трябва да продължим напред с избор, който считаме, че е правилният за Милан. Точно както постъпихме и през лятото (с назначаването на вече уволнения Марко Джампаоло – б.р.).”

„Искам да пожелая успех на Стефано Пиоли, един страхотен треньор, който пристига в тежък миг. Ако и ние сме тук, то това е, защото отговорността е също и наша.”

„Не бива да се отклоняваме от курса, поне не и докато не осъзнаем, че вече не работим за благото на клуба. Важно е никога да не губим достойнство. Съжаляваме за ситуацията, ала такъв е футболът.”

„Днес няма да говоря за Лучано Спалети, който също е много добър треньор. Нашият избор беше Стефано Пиоли. Беше нормално доста свободни наставници да попаднат в списъка ни, но ние се фокусирахме върху Пиоли, който познава нашия клуб и италианския футбол. Ние не сме най-добрият клуб в света, но не сме и този като какъвто се показахме до момента”, добави Бобан.