Новият наставник на Милан Стефано Пиоли заяви, че не се притеснява от враждебното си посрещане в клуба. Италианският специалист заяви, че негативните мнения сред феновете по негов адрес, единствено ще го мотивират още повече да постигне целта, за която бе повикан.

Днес 53-годишният наставник беше официално представен на пресконференция, организирана от „росонерите”. Той заменя досегашния наставник Марко Джампаоло, чийто 111-дневен престой начело, се оказа най-краткият в клубната история. Джампаоло издържа само 7 официални мача начело, в които записа 3 победи и 4 загуби.

„Идвам тук с ентусиазъм и страст. Убеден съм, че заедно можем да постигнем велики неща”, заяви Пиоли пред медиите. „Уважавам феновете и те имат право да ме критикуват, но това е просто допълнителен стимул.”

„Ще се заема да работя както върху умовете на играчите, така и върху организацията им на терена. Това ще бъдат 10 важни дни и ще се опитам да изстискам максимума от всяка възможност.”

„Моите принципи са базирани върху идеи, интензитет и безпощадност. Джампаоло е добър треньор, но е различен от мен. Трябва да се справя добре в предаването на идеите си сред отбора, което трябва да се случи възможно най-бързо. Нека стартираме с една добра база.”

„Тук има някои много качествени играчи. Марко е работил добре. Бих искал да играем футбола, който се харесва на тези момчета. Ще се адаптирам спрямо футболистите си. Трябва да работя и върху индивидуалното им развитие, за да можем да израстваме като колектив.”

Може би главният мотив наставникът да бъде недолюбван от феновете е сезон 2016/2017, в който Пиоли беше начело на кръвния враг Интер. Освен всичко друго той е израснал като привърженик на „нерадзурите”. „Миналото е в миналото. Тогава бях хлапе. Сега съм зрял мъж, професионалист, който има огромно желание да се справя добре”, отвърна Пиоли. „Искам да опозная своите играчи. Аз съм много изискващ спрямо тях и мен самия. Не мога да търпя повърхностно отношение и липса на амбиция. Трябва да даваме всичко от нас, за да постигаме големи резултати.”

„Имаме 31 мача до края на сезона, така че имаме време да работим и да се представяме на ниво. Трябва да се борим, за да се класираме отново в Шампионската лига.”

„Моят подход в една дума? Победа. Дали с вдигнати или наведени глави, ние трябва да побеждаваме”, завърши Пиоли.