Интер извоюва знаменита победа над Наполи в голямото дерби на 26 декември, но тя може да се окаже една от последните, които феновете на "нерадзурите" от най-крайните им фракции ще могат да гледат на живо за дълго време насам. 

Причината е, че ултрасите на миланския колос, както и тези от Неапол, предизвикаха ожесточени мелета в коледната вечер. Стигна се до масови побои, в които четирима запалянковци на гостите бяха наръгани, един от тях остана в тежко състояние, докато един привърженик на домакините беше бутнат от микробус с агитка от южняци и тази сутрин почина в болницата. 

Затова шефът на полицията в Милано Марчело Кардона поиска сурови санкции за "интеристите". Той ще претендира на тях да им бъде забранено да посещават гостувания до края на сезона, а секторът с най-крайните ултраси на "Сан Сиро" да бъде затворен до 31 март. 

Това означава, че тези фракции, които участваха в сбиванията, ще пропуснат пет домакинства от Серия А и едно от Купата на Италия. Има множество задържани след инцидентите, а капакът на всичко бяха расистките обиди към защитника на гостите Калиду Кулибали.