Бившият футболист на ЦСКА – Стефано Белтраме, даде пространно интервю в родината си, в което се върна и към периода си в България. Атакуващият халф игра за „червените“ около 10 месеца през 2020-а година. Италианецът обясни трудностите, които е изпитал с навлизането на пандемията и социалната изолация през онези месеци.

Белтраме, който е юноша на Ювентус, коментира и любимия си тим в черно и бяло пред платформата "Numero Diez". Според полузащитника е нужно време на младите играчи на „бианконерите“. По думите на Белтраме Алегри и „Старата госпожа“ правят добър сезон и са в борбата за титлата, макар да не играят атрактивен футбол.

„Винаги съм бил типичен номер 10 (б.р. - атакуващ халф) - любимата ми роля, свободен да се разхождам в най-предната половина на терена - зад нападателя или двамата нападатели. В Португалия през последните години играх малко по-назад , но по тактически причини. Треньорът имаше нужда от някой, който да настройва играта и да разпределя топката напред. Играейки в двойка, беше необходимо да вкарам и малко мръсна игра, за да печеля топки. Това не е в природата ми, никога не съм бил Гатузо“, заяви с усмивка Белтраме, говорейки за последния си престой в Маритимо.

„Португалия ми помогна много, тъй като ме накара да преоткрия друга страна, която все още не бях извадил – играех по-назад, както казах. На човешко ниво пораснах много през първата година извън Италия - в Нидерландия. Бях млад, не беше лесно. Научих езика и опознах нова страна. В България обаче избухна COVID пандемията и останах сам два месеца и половина. Беше трудно, но успях да извадя допълнителна сила, която не подозирах, че имам", направи равносметка Белтраме и заяви, че въпреки факта, че е няколко месеца без отбор, е гладен да се докаже в Италия.

Снимка: Startphoto.bg
100 снимки

За любимия си Ювентус и разликата с най-добрите отбори в последните години като например Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, Белтраме заяви: „Футболът върви на цикли: имаше период на Юве, който продължи 10 години и бе пълен с победи в шампионата и два финала на Шампионска лига. Сега има много млади играчи, които се нуждаят от време да израснат, да се учат. Изисква се търпение. Въпреки критиките, които чуваме, Алегри прави страхотен сезон и е втори. От гледна точка на играта – ако правим сравнение с Байерн и Сити - това е различен тип дискусия. Вярвам, че Юве трябва да намери себе си и да се върне към тези резултати отпреди няколко години“.

Gulliver/GettyImages
52 снимки