Барселона трябва да продаде няколко от играчите си, за да не попадне под ударите на УЕФА и финансовия ѝ феърплей, ако иска да привлече тази зима звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо. И според вестник "Спорт", каталунците вече са задействали продажбата на двама от футболистите си. 

Алеиш Видал и Жерар Деулофеу са на път към Интер, потвърждава информацията и вестник "Гадзета дело Спорт". Двамата ще преминат под наем на "Сан Сиро", защото и "нерадзурите" имат проблеми с финансовия феърплей и тази схема се прави, за да се заобиколят правилата. 

Двамата не са особено вдъхновени от подобна сделка, защото имат други планове. Видал иска да се върне в предишния си клуб Севиля, ако се стигне до раздяла с Барселона. Деулофеу пък изигра много силен полусезон в Милан тази пролет и ще е необичайно да отиде в другия милански гранд. 

Все пак, Интер е готов да предложи исканата сума от каталунците и това ще е основната движеща сила на сделката. Освен това, клубът ще се раздели и с Хавиер Масчерано през зимата, като от тези сделки трябва да се събере около една трета от сумата за Коутиньо, която е 150 млн. евро.