Халфът на Барселона Паулиньо призна, че е разговарял с Филипе Коутиньо за евентуалното му преминаване на „Ноу Камп“.

Звездата на Ливърпул бе голямата трансферна цел на каталунците през лятото, но от английския клуб не пожелаха да се разделят с него. Все пак спекулациите около бъдещето на бразилския национал продължават с пълна сила, като според информациите ръководството на Барса ще направи нов опит да го привлече плеймейкъра през зимата.

"В последно време се шегувам, че вече има хора, които му търсят дом в Барселона", заяви Паулиньо пред mundodeportivo.com. "Опитах се да му разясня основните неща, които са важни за него и неговото семейство, тъй като времето, през което е бил тук едва ли му е било достатъчно, за да опознае града. Той обаче е наясно, че Барселона е страхотен град, който предлага всичко необходимо за семейството му", коментира още бразилският национал.

Пътят на Гризман към Барселона е разчистен

Паулиньо не пропусна да изрази мнение, че трансфер на Ноу Камп би бил логична стъпка в кариерата на Коутиньо.

"Винаги трябва да обмислиш едно важно решение. Според мен обаче ако имаш възможност да играеш за Барселона, впоследствие няма да съжаляваш. Начинът по който Коутиньо играе прави силно впечатление както в Ливърпул, така и в Бразилия. Той е много бърз и подвижен, което дава много опции на играчите, които оперират в центъра на терена. Освен това винаги търси празните пространства . Също така може да играе на две или три позиции и по мое мнение това ще е много полезно за треньора и играчите. Сега само трябва да продължа да го убеждавам да дойде". /БГНЕС