Старши треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини заяви, че не е сигурен дали ще остане в клуба след края на този сезон.

„Бергамаските“ не са в добра форма в последните месеци и може да не се класират за евротурнирите за първи път от сезон 2015/2016 насам.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Много съм привързан към този клуб и феновете му. Подписах нов договор през ноември, но е ясно, че нещата се промениха, и всичко зависи какво ще решат от клуба. Не сме обсъждали тази тема, но аз съм отворен за всички варианти. Ако продължим така, аз ще го приема с ентусиазъм. Без значение от това какво ще се случи с мен или играчите, аз се надявам Аталанта да продължи да се развива и да се справя все по-добре“, каза Гасперини след победата с 3:1 над Специя в неделя.

„Не е лесно за град като Бергамо да получи признание от цял свят. Постигнахме изключителни резултати, но ако ме питате дали Аталанта може да спечели Скудетото, Шампионската лига или Лига Европа, ще ви отговоря, че това се случва на един на всеки десет хиляди отбора. Революционализирахме състава в сравнение с отпреди шест години и имахме голям успех. Определението на критиците, че този сезон е провал, е много странна гледна точка”, обяви още италианецът.