Аталанта постигна изключително ценна победа в битката си за европейско участие през следващата година. Бергамаските победиха с 3:1 Специя на българския национал Петко Христов, като за "орлетата" това е четвърта поредна загуба.

Бранителят изигра едно полувреме на „Стадио Алберто Пико“, а на почивката на неговото място влезе полският национал Аркадиуш Река.

Колумбийският нападател Луис Муриел откри резултата в 16-ата минута. Радостта на „нерадзурите“ обаче изтрая по-малко от четвърт час – юношата на Рома Даниеле Верде възстанови равенството за лигурийци.

В течение на втората част наставникът на „орлетата“ - Тиаго Мота, бе принуден да направи две принудителни смени. Първо Симоне Бастони напусна за сметка на Рей Манай в 56-ата минута, а само 14 по-късно Кевин Агудело излезе с травма, като на неговата позиция застана Виктор Коваленко.

Смените донесоха известно объркване у „белите“. Натискът на Аталанта даде своя резултат в 73-ата минута, когато Берат Джимсити получи от своя колега в отбрана Мерих Демирал и даде преднина на Аталанта. Три минути преди края на редовното време, голмайсторът през този сезон за „Богинята“ - Марио Пашалич, отбеляза 13-ия си гол в Серия А, с който подпечата победата за себе си и своите съотборници.

С трите точки Аталанта поне временно се изкачва на 6-ата позиция с 59 точки, като толкова има и Рома с мач пасив. С 62 пункта на пето място е Лацио, който по-рано през кръга надделя над Сампдория. При победа днес Специя щеше на 99% да се спаси от изпадане, събирайки 36 пункта. В крайна сметка Петко Христов и компания остават с 33 точки на 16-а позиция. 15-ият Сампдория е със същия брой, докато опасната зона е на 5 точки разлика. В момента под чертата с актив от 28 пункта са Дженоа и Каляри.