Звездата на Наполи Лоренцо Инсиние няма никакво съмнение, че и през този сезон неговият тим ще бъде големият конкурент на Ювентус за скудетото в Серия А. Италианският национал се чувства оптимист най-вече заради назначението на Карло Анчелоти за старши треньор.

Неаполитанци написаха история през сезон 2017/2018, като станаха първият тим от калчото, събрал над 90 точки (91) и останал с празни ръце. Юве спечели титлата за 7-а поредна година със силна поредица в заключителните кръгове, а сега се подсили и с Кристиано Роналдо.

„Ние ще носим този резултат с нас, наред с желанието да се справим по-добре”, коментира Инсиние. „Като изключим противоречията, трябва да подобрим начина, по който се справяме в трудните мигове. Говоря за отбора, за клуба и за феновете – всички трябва да сме единни.”

„Кристиано Роналдо? Нека е добре дошъл, но съм любопитен как точно ще се адаптира към нашето първенство. Тук няма да може да печели мачове съвсем сам.”

„Лично аз предпочитам Лионел Меси заради това, което представлява той за футбола, но не бих се осмелил да поставям под съмнение таланта на Кристиано. След като е спечелил пет пъти „Златната топка”, това значи нещо.”

„Италианските защити са много силни, макар че срещу Ювентус той доказа, че е феномен. В по-дълъг турнир обаче предстои да видим… Може би той ще се пази за Шампионската лига, което неговата голяма цел. Ако върнем лентата назад с 2 години, той не успя да вкара срещу нас в осминафиналите на Шампионската лига. Дано и сега стане така.”

„Аз съм убеден, че ние ще успеем с Анчелоти. Неговите постижения в Шампионската лига са легендарни. Подходът му към Наполи е отличен и предава едно спокойствие на цялата обстановка. Много е естествен в жестовете си, взима душ с нас и използва всеки един миг в съблекалнята или на масата, за да поговорим,  да формира колектив. Например, за да помогне на новите момчета да се интегрират, той ги принуди да се качат на стол и да пеят за него. Дори президентът Аурелио Де Лаурентис е по-смирен, откакто Анчелоти е тук.”

„Дали ние все още сме главният противник на Ювентус? Да, защото както каза президентът, Анчелоти е най-доброто ни попълнение. Не забравяйте, че вече сме силно сплотена група, която се представи доста добре”, допълни 27-годишният Инсиние.

Още по темата:

Ювентус вече има работещ план как да избие инвестицията за CR7

Кристиано: На моята възраст играчите отиват в Китай, аз съм различен

За Роналдо Ювентус бил просто план "Б"?!

Игуаин бесен от номерцата на Ювентус

Босът на Наполи: Наистина ни предложиха Роналдо