От Италия долетя сензационна новина – че преди да бъде предложен на Ювентус, Кристиано Роналдо е искал да премине от Реал Мадрид в Наполи. Единствената причина, поради която днес не се говорим за петкратния носител на „Златната топка” като за играч на неаполитанци, се корени в недостатъчния финансов ресурс на „везувиани”.

Разкритията направи Карло Алвино – репортер на  TV Luna, който е много близък до Наполи. Той бе и един от първите, които разкриха за преговорите между клуба и днешния му наставник Карло Анчелоти. Алвино твърди, че Роналдо е бил готов да облече екипа на клуба, стига финансовите му претенции да бяха покрити. Историята намери отражение също така и в страниците на „Кориере дела сера”.

„Кристиано Роналдо днес щеше да носи екипа на Наполи, ако клубът беше в състояние да похарчи 350 милиона евро”, заяви Алвино. „Юве беше план „Б” за португалската звезда. Агентът му Жорже Мендеш има силна връзка с Наполи и президента Аурелио Де Лаурентис. Мендеш го предложи на Наполи, но клубът не би платил толкова пари. Затова Роналдо се обърна към Ювентус.”

Кристиано напусна Реал Мадрид след 9 сезона и с над 450 гола с екипа на „лос меренгес”. Ювентус плати 112 милиона евро като трансферна сума, а освен това ще плаща по 30 милиона евро годишна заплата на нападателя през следващите 4 сезона.

Още по темата: 

Любимите мигове на Кристиано

Роналдо продаде 500 000 фланелки за 24 часа

Роналдо финтира чакащите го в Торино журналисти, пристигна в Мадрид