Английският Арсенал е преценил да не води преговори с италианския специалист Карло Анчелоти, за да стане нов мениджър. Докато Фреди Люнгберг ръководи „топчиите” като временен наставник, то шефовете на лондонския тим продължават да търси постоянен наследник на уволнения Унай Емери.

След като се раздели с Наполи през седмицата, Анчелоти е кандидат за редица отбори, които са готови да удовлетворят всички негови сериозни изисквания. Според ESPN обаче „артилеристите” не могат да си позволят назначението на Карло, след като италианецът ще има сериозни изисквания за нови попълнения след мизерния старт на този сезон от тях. 60-годишният специалист има опит в английската Висша лига, след като изведе градския съперник на Арсенал – Челси, до титлата в първенството.

Медията потвърждава, че Анчелоти не се е съгласил с политиката на клуба, която е била предоставена, след като има съвсем различни разбирания за развитието на даден отбор. Очакванията са Люнгберг да остане още време като наставник на „Емирейтс”.