Треньорът на Наполи Карло Анчелоти призна, че драматичният двубой срещу Милан от втория кръг на Серия А наистина е бил много специален за него. „Везувианите” на опитния специалист постигнаха невероятен обрат от 0:2 до 3:2 само за половин час през второто полувреме.

За първи път от почти 10 години Анчелоти се зправи срещу обичния си Милан, с който постигна едни от най-големите си успехи като играч и треньор. Допълнителен колорит внесе и фактът, че начело на „росонерите” бе бившият подопечен на Анчелоти Дженаро Гатузо, като този път учителят показа на ученика , че разполага с още един-два трика в ръкава си.

„Милан изигра невероятен мач, но след като се озовахме назад с 0:2, показахме страхотно желание да не се предаваме, да продължаваме да вярваме в шансовете си и да се борим яростно”, коментира Анчелоти.

Гатузо няма обяснение къде изчезнал неговият Милан

„Пазя спомени с всичките ми бивши играчи, но с Гатузо е по-специално. Вечерта беше наистина чудесна, изпълнена с емоции за мен. Всички ние бяхме късметлии да ги изпитаме, а дори не ми се налага да плащам за билет!”

„Милан в действителност не ни даде много знаци, че е опасен в атака, но ни изненада с два идентични един на друг гола. Беше много трудно в тази ситуация, после обаче променихме тактическата постройка, а пубилката ни тласна да търсим обрата. Отборът е наясно как да играе в 4-3-3, но умее да следва и 4-2-3-1. Не поставяхме Лукас Билия под достатъчно напрежение и бях длъжен да направя промени на терена”, каза още Анчелоти.