Треньорът на Наполи Карло Анчелоти защити избора си на ротации при днешната победа над Сасуоло с 2:0. Според опитният специалист направените от него промени в титулярния състав не крият риск.

Днес неаполитанци изиграха 10-ия си официален мач през сезона, а в тези срещи Анчелоти заложи на 21 различни футболисти. Мнозина в Италия останаха изненадани от подхода на 59-годишния тактик.

„Когато разполагаш с надеждни професионалисти в отбора си, ротациите не крият риск”, коментира Анчелоти.

„Всички момчета се влагат и заслужават да играят, което ми дава възможност да ротирам състава и всеки път да избирам измежду голяма група талантливи опции. Не съм чак толкова луд, че да правя промени само в името на промените или пък защото даден играч не ми дава гаранции.”

„Можем да търсим подобрение по отношение на постоянството ни в хода на мача, като спрем да си правим почивки през 90-те минути. Днес играхме наистина добър футбол, макар и Сасуоло да не е лесен противник. Щеше да ни е дори по-спокойно, ако не бяхме пропилели толкова много положение. Въпреки всичко контролирахме развоя на мача.”

„Адам Унас оказа по-голям ефект с гола, но Симоне Верди също свърши страхотна работа, когато атакуваше и се отбраняваше по крилото”, отчете Анчелоти.