Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана доволен от изстраданата победа с 3:2 над Интер, която доближи “бианконерите” с още една стъпка до мечтаната седма титла. 

Дербито на Италия: драма, 2 обрата и торински фанфари

“Беше една прекрасна вечер, в която станахме свидетели на футбол между два отбора, които търсят задължителна победа и дават всичко от себе си, за да я постигнат. В нашия тим всички бяха агресивни и играха добре през първото полувреме. На полувремето обаче като че ли заспахме в съблекалнята, оставяйки постигнатото зад нас. Интер играха добре, но бяха изморени в края, смачкани психически и това ни помогна да вземем аванс”, коментира Алегри.

Игуаин: Юве винаги се бори до смърт!

“Това е още една много важна стъпка към Скудетото, макар да ни костваше много. Нищо никога не е сигурно във футбола. Знам, че ще бъде трудно във финалните четири кръга. В края винаги има повече напрежение, отколкото когато играеш през септември. Дори и отбор, който е силен психически, може да загуби увереност в определени моменти. За щастие, момчетата се съвзеха и успяха да обърнат нещата в наша полза”, добави той.