Нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин беше на върха на щастието след късния си победен гол срещу Интер в дербито от 35-ия кръг, което торинци спечелиха с 3:2. Аржентинецът беше точен в добавеното време на срещата, за да донесе така ценната победа в преследване на титлата.

Дербито на Италия: драма, 2 обрата и торински фанфари

Двубоят на „Джузепе Меаца” беше като скоростно влакче, след като „старата госпожа” откри чрез Дъглас Коста в 14-ата, четири по-късно Матиас Весино от Интер бе изгонен, а с десет души „нерадзурите” осъществиха пълен обрат. Такъв обаче имаше и в полза на Ювентус

„Това е футболът. Загубихме мач в последната минута (визира дузпата в полза на Реал Мадрид в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига, която изхвърли тима въпреки успеха с 3:1 в Мадрид – б.р.), но този път обърнахме мача с глад, гордост и жажда за победа. Винаги се борим до смърт за победата”, възкликна 30-годишният таран.

„Интер изигра страхотен мач, а бяха с човек по-малко. За нас победата беше фундаментална. Сега ни трябват още три (в оставащите срещи от Серия А – б.р.). Този успех ще ни зареди с увереност.”

„На „Сан Сиро” вкарах срещу Милан, сега това ми беше първи гол срещу Интер”, коментира още Игуаин.