Ювентус постепенно се възстановява от кризата с контузени играчи, през която мина, смята старши треньорът Масимилиано Алегри преди гостуването на Верона от 14-ия кръг Серия А. Грандът от Торино държи пета позиция във временното класиране в Италия с 25 точки.

„Във Верона ще играем срещу отбор, който победи Ювентус три пъти при последните ни пет срещи, а в предишните си двубои в първенството загубиха незаслужено“, коментира Алегри на пресконференцията си преди мача.

„Имат добре подготвени физически състезатели, които играят атакуващ футбол. Мачът няма да е никак лесен. Те са отбор, който не заслужава класирането си в момента“, каза още специалистът от Ливорно по повод последното, 20-о място в подреждането, което заема „джалоблу“ след осемте последователни загуби.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

„Матиа Перин е готов за мача утре. Възстановени са и Леандро Паредес и Мойс Кийн, но не е сигурно, че ще играят. Възможно е Анхел ди Мария да получи половин час“, добави Алегри.

Паредес не е играл от 22 октомври след като се контузи на тренировка, а Ди Мария получи травма на 11 октомври в двубоя с Макаби Хайфа.

„За Душан Влахович, Уестън МакКени и Федерико Киеза ще сме наясно днес. Независимо кой играе утре, трябва да направим добър мач“, категоричен бе наставникът на Ювентус.