Последната седмица за Ювентус беше тежка. Миналия четвъртък отборът отпадна драматично на полуфиналите в Лига Европа, а в понеделник стана ясно, че „бианконерите“ бяха санкционирани с отнемане на 10 точки от актива им заради фалшифициране на капиталови печалби. Новината дойде минути преди гостуването на Емполи, което „старата госпожа“ загуби катастрофално с 1:4.

Всичко това ядоса старши треньора Масимилиано Алегри, който е на мнение, че отношението към клуба е несправедливо.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

„Не трябва да търсим извинения, защото сме Ювентус и сме свикнали да печелим или поне винаги да се опитваме да печелим. Остават ни два мача и трябва да се настроим за домакинството на Милан. Странно беше да разберем за наказанието 10 минути преди двубоя с Емполи. Получихме гол от първата атака на съперника, после и още един. Не се възползвахме от шансовете си да върнем интригата. Това не оправдава факта, че рухнахме психически. Сега просто трябва приемем загубата. Нека да е ясно, че преди този мач имахме 69 точки и бяхме втори в класирането“, каза Алегри.

„Дори след отнетите точки, ако бяхме победили днес, имахме шанс да сме преборим с Милан за участие в Шампионската лига. За съжаление, не се получи. Не мога да упрекна момчетата, защото ситуацията беше трудна за тях. Следващите няколко дни със сигурност ще са трудни. Всеки път когато надигнем глава, за да поемем въздух, отново ни натискат надолу“, продължи специалистът.

„Трябва да говорим с ръководството и да разберем къде ще играем. Не знам дори дали ще ни допуснат в Лига Европа. Трябва да изчакаме. Планът е един, когато играеш в евротурнирите, и съвсем друг, ако не участваш в тях. Бих бил страхливец, ако сега напусна Ювентус. Да, в момента съм разочарован, но не мога да виня футболистите, защото обстоятелствата постоянно се променяха. Искам да подчертая едно нещо: ние сме втори в класирането с точките, които сме заслужили на терена. Приемаме всичко и се надявам нещата да се изяснят веднъж завинаги. Нека просто ни кажат на кое място искат да е Ювентус, за да сме наясно. Случващото се говори за неуважение към хората, които работят в клуба. Не казвам какво да е решението, а да е окончателно. Стига вече“, заяви още Алегри.