Минути, след като научи наказанието си от Федералния апелативен съд в Италия, Ювентус отнесе разгром на „Карло Кастелани“ от Емполи. „Бианконерите“ загубиха с 1:4 визитата си в Тоскана, което прави задачата за класиране в топ 4 почти непосилна.

С отнемането на 10 точки от актива торинският колос вече има 59 точки, а четвъртият Милан е с пет повече. Двата тима се срещат на „Алианц Стейдиъм“ идния уикенд в двубой, който може и на теория да сложи край на амбициите на „Старата госпожа“ за класиране в Шампионска лига догодина.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

В първия четвърт час играчите на Ювентус не изглеждаха обременени от наказанието. В 15-ата минута Мануел Локатели прати топката във вратата на тосканци, но попадението беше отменено заради фал в атака.

Само три минути по-късно Емполи поведе. Точен бе Франческо Капуто, който реализира от дузпа - 1:0.

В 22-рата минута момчетата на Паоло Дзанети нанесоха своя втори удар. В прегръдките на своите съотборници се озова централният защитник Себастияно Луперто, вкарал за 2:0.

До края на полувремето „бианконерите“ така и не успяха да се отърсят и да създадат дори едно голово положение.

Втората част пък започна по ужасен начин за тях. Акпа-Акпро изведе Капуто са срещу Шчесни и опитният нападател не сбърка за 3:0, вдигайки на крака стадион „Карло Кастелани“.

Впоследствие темпото на срещата стана далеч по-бавно. Макс Алегри опита да раздвижи торинци с няколко смени, което даде резултат едва в 85-ата минута, когато Федерико Киеза върна едно попадение за 3:1.

В добавеното време мачът придоби още по-мрачни краски за Ювентус. Роберто Пиколи намери долния десен ъгъл на Войчех Шчесни и направи резултата 4:1.