Наставникът на Ювентус - Масимилиано Алегри, остана много доволен от победата с 1:0 над Рома. Той похвали играчите си за представянето им, особено в защита. Според него, успехът е по-важен, защото отдалечава „бианконерите“ от преследвачите им в битката за Топ 4, отколкото заради това, че тимът се доближи на две точки зад лидера Интер.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Това бе добър мач, защото никога не е лесно да се изправиш срещу Рома, особено когато Жозе Моуриньо е на съседната скамейка. Рискувахме в някои моменти през първото полувреме, когато допуснахме няколко топки да стигнат до Дибала в наказателното поле, но останахме солидни. Вкарахме след подновяването на играта, а можехме да добавим и втори гол. Важно бе да спечелим, за да се отдалечим от преследвачите си. Нека дойде 7 януари, за да видим колко точки ще имаме след първия полусезон. В момента сме в добра форма физически, тренировките също бяха добри в последните дни и имахме някои впечатляващи разигравания днес. Твърде често губехме топката и трябва да работим над това, особено над диагоналните пасове и как да изнасяме правилно топката. Най-хубавото е, че си взехме поуките от мачовете с Фрозиноне и Дженоа, когато получихме голове веднага след като поведохме. Отборът отново започна да се страхува да не получи попадение, а когато го има този страх, започваме да се защитаваме по-концентрирано“, смята Алегри.

Той похвали и нападателя Душан Влахович, който направи силен мач и даде страхотна асистенция за победния гол.

„В последните мачове той играе добре, днес отново видяхме подобрение, защото той е във все по-добра форма физически. Той може да стане още по-силен. Може да играе сам на върха на атаката или с втори нападател зад гърба. Йълдъз е по-малко нападател в сравнение с Киеза. Той повече предпочита вертикалните пасове и по-малко контраатаките“, допълни специалистът.

Защитникът на Интер Франческо Ачерби заяви, че Ювентус е фаворит за Скудетото, но наставникът отказа да влезе в задочен дебат с него.

„Не искам да коментирам думите на Ачерби. Интер е на две точки пред нас и правят невероятен сезон с 45 точки. Ние се стремим да стоим близо до тях, но нашият път е по-различен. Само погледнете средната възраст на двата отбора. Ние разчитаме на много млади футболисти, които тепърва тръгват по своя път във футбола. Доволни сме от това, което правим, без да гледаме другите“, допълни треньорът на „биаконерите“, след което отказа да коментира плановете на тима на трансферния пазар.

„Единственият начин да подобрим състава си е като работим здраво в тренировките. Имаме млади таланти, които се развиват изключително бързо. Следващият, който очаквам да се наложи в състава е Джоузеф Нонге, който има нужда от да подобри някои аспекти в играта си, но определено знае как да играе футбол“, каза още Алегри.

Накрая той бе попитан кое от трите неща очаква да се случи през 2024-а година: Ювентус да спечели Скудетото, тимът да се завърне в Шампионската лига или той да запази поста си и за следващия сезон.

„Очаквам да се завърнем в Шампионската лига. Всъщност, днешният резултат е толкова важен, защото се отдалечихме от Рома и останалите преследвачи за топ 4, така че все повече се приближаваме към математическото класиране за Шампионската лига“ завърши специалистът.