Бившият треньор на Ювентус Масимилияно Алегри разкри, че няма угризения след напускането на поста си на треньор през изминалото лято. 

Алегри изведе "бианконерите" до 5 поредни титли в Серия А, но отстъпи своето място през лятото на Маурицио Сари. Сега той говори за своето решение, борбата за титлата в Италия през този сезон, както и чувството да си треньор на Кристияно Роналдо. 

"Абослютно не съжалявам за взетото решение да напусна Ювентус. Нещата не трябва да са насила. След 5 години беше време за пауза. Президентът вероятно също разбра това", коментира италианският соециалист. 

"Имаме много добри взаимоотношения с Аниели, прекарахме известно време заедно през лятото. Той е млад човек с чудесни възгледи върху европейския футбол. Прави всичко възможно, за да развие италианския футбол". 

"Марота строи интерес проект в Интер. Все правилно решение с назначението на Конте и мисля, че те могат да спечелят Серия А". 

"Най-голямата сила на Роналдо е менталната. Той е на 34 години, спечелил множество титли от Шампионската лига, различни първенства и няколко Златни топки. Въпреки това той продължава да изисква от себе си и да се стимулира да продължи напред. Техниката е ключова за футболистите, но големите разлики идват от нивото на професионализъм и манталитета на един състезател през всички тези години", завърши Алегри.