Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри обясни колко голямо значение има елементът на спортното щастие във футбола.

Алегри си взе една година почивка от професията, след като беше освободен от поста си в италианския шампион. Специалистът спечели общо 5 поредни титли в италианското първенство начело на “бианконерите“ и отдели време, за да поговори за моменти от кариерата си като цяло.

“Имах период 5 поредни загуби с Каляри и следващия ни мач беше с Милан. Изиграхме страхотен мач, но в 92-та минута “росонерите“ изпълниха корнер, Амброзини отправи изстрел и топката не влезе за броени сантиметри. Този гол беше разликата между това да бъда уволнен и да остана начело. В края на сезона изведох отбора до 9-то място, което си остава най-доброто в историята на клуба“, спомня си италианецът.

“Години по-късно, когато бях в Милан, вкарахме в последната минута срещу Каляри, за да спечелим титлата. Във вторият ми сезон в Ювентус успяхме да обърнем дерби срещу Милан с гол в последната минута на Куадрадо. По-добре е да имаш късмет, дори и да не си толкова добър вместо обратното“, завърши любопитните си разсъждения Алегри.