Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри похвали "изключителното представяне в защита" на отбора в двубоя с Фиорентина, спечелен с 1:0 в 11-ия кръг на италианската Серия А.

Гостите от Торино спечелиха след попадение на 20-годишния Фабио Мирети още в десетата минута на срещата, което на практика бе и единствената голова опаснот, която футболистите на Ювентус организираха до края мача, оставяйки само с 30% владение на топката и спасявайки се след 25 удара към вратата, отправени от съперника.

"Срещу Фиорентина винаги е сложно да се играе, тъй като те атакуват, движат се добре, но момчетата се справиха отлично", коментира Алегри пред DAZN.

"Ние отбелязахме гол, имахме повече затруднения през първото полувреме, а през второто на Войчех Шчесни не му се наложи да прави нито едно спасяване, въпреки всички центрирания. Съжаленията ни са за това, че не успяхме да реализираме потенциалните си контраатаки, когато получавахме отворени пространства", продължи наставникът на Ювентус.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

"Мачовете могат да бъдат печелени и с много трудности, но добра защита. Фиорентина изигра добър мач, но ние се защитавахме изключително добре в наказателното поле. Щастлив съм за Фабио, тъй като той понякога получава критики за представянето си, когато трябва да имаме търпение към младите футболисти да съзреят и да им помагаме, въпреки грешките", добави Масимилиано Алегри.

Победата остави Ювентус на второ място във временното класиране с 26 точки, на две зад лидера Интер, който има 28 в актива си.

Въпреки предстоящото на 26 ноември дерби именно срещу Интер, Алегри отново настоя, че титлата не е тема в отбора му.

"Трябва винаги да гледаме напред, но това не означава титлата. Интер, Милан и Наполи имат по-добри състави, те са по-консолидирани, докато ние още изграждаме тим от някои млади и неопитни играчи. Мачът срещу Интер не значи нищо. Сезонът е много дълъг, а ние трябва да работим върху слабостите си. Интер се гради от години, за да спечели титлата. Преди това имаме двубой с Каляри, които спечелиха три поредни победи", каза още старши треньорът на Ювентус.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова