Съмненията около бъдещето на треньора Масимилиано Алегри изглежда започват да се разсейват. Наставникът сам обяви, че на този етап изглежда твърде вероятно да остане в Ювентус, с който спечели 4 поредни шампионски титли на Италия.

50-годишният специалист е едно от горещите имена в момента, като името му се спряга вече месеци наред като потенциален наследник на оттеглилия се след 22 години начело на Арсенал Арсен Венгер. Роденият в Ливорно Алегри реши да направи важен намек относно съдбата си и изглежда все още не е готов да се раздели с „бианконерите”.

От Арсенал напъват за Алегри, той се съмнява в устоите им

Може би също така е показателно, че думите му идват преди финалния мач за сезона – срещата от Серия А срещу изпадналия вече тим на Верона. „Вероятността да остана в Ювентус е, бих казал, много  висока”, заяви Алегри. „Ще имам среща с клуба и ще започнем да планираме бъдещето през следващата седмица. Ако утре не допуснем гол във вратата си, че ще бъдем най-малко побеждавания тим в италианския футбол.”

„Ювентус винаги се бори да постига целите си. Играем на всеки три дни и е редно да продължим в същия дух. Стимулиращо е да се движим по график за всяка цел. Всяка от четирите ми години тук беше различна в сравнение с предходната.”

Шеф на Юве: Надеждата ми е Алегри да остане

„През първата видяхме как израснахме по отношение на самоувереността си, като включвам финала в Шампионската лига и победата за Купата на Италия. През втората осъществихме невероятно завръщане, печелейки 25 от 26 мача, играхме четвъртфинал в Шампионската лига и взехме още една купа.”

„Третата можем да я опишем като скудетото на постоянството, а настоящата беше най-хубавата. Борихме се здраво с Наполи, който потенциално можеше да приключи сезона с 91 точки. Който не може да изкаже комплименти към този отбор на Ювентус, значи не уважава работата, която свършихме в този период.”

„Не може да имаш съмнения към отбор, който взе четири шампионски титли и четири Купи на Италия, а също така игра два финала в Шампионската лига, особено ако го сравняваш с отбор, който дори не е стигал до финал.”

Пресният шампион Алегри: Ако не ме уволнят, оставам

„Дотук през сезона изиграхме 53 мача с 51 различни състава. Това са важни числа, защото постигахме резултати дори в миговете на затруднение. Трябва да благодаря на отбора си.”

„Дали ще съм изненадан, ако някой от играчите поиска да си тръгне? Не зная, ето например Лихтщайнер и Асамоа, които направиха толкова много за нас, вече си заминават.”

„Във всяка съблекалня има някаква бъркотия. Който остане тук, трябва да знае, че през юли започваме да се готвим за още един важен сезон. В Ювентус ще пристигнат играчи с характер, които имат желание да работят и печелят. Тези, които притежават подобни качества в по-малка степен, могат да ги набавят в Ювентус, който е сред осемте най-големи отбора в Европа.”

„Да постигнеш последното не е лесно. Нашата цел е да пишем историята на Юве. Без саможертви няма победа”, допълни Алегри.