Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри направи интересно изказване по повод непрекъснатите спекулации около звездата на Пари Сен Жермен Марко Верати. Италианският специалист заяви, че според него футболистът ще остане в тима на парижани.

Малдини към Верати: Отиди в Барселона

“Верати е чудесен играч, но е част от тима на ПСЖ и мисля, че ще остане там”, каза Алегри пред Corriere dello Sport.

Треньорът на “бианконерите”  коментира слуховете за трансфер на вратаря на Арсенал Войчех Шчесни през лятото, като разкри, че все още няма сделка между клуба и стража.

“Все още няма сделка. Юве трябва да привлича футболисти, които да подсилват тима”, каза още специалистът.

Марко Верати за Барса: Сега или никога

Алегри сподели мнението си за изминалия сезон, като заяви, че през следващата кампания предизвикателството пред Юве ще бъде двойно по-голямо.

"През настоящия сезон предизвикателството пред нас ще бъде двойно по-голямо”, заяви наставникът на Ювентус.

„След като станахме за шести пореден път шампион на Италия, спечелихме Купата, а и достигнахме финал в Шампионска лига, винаги има шанс нещата да тръгнат надолу. Реших да говоря с клуба и от него ме увериха, че всичко е наред и ще направим отново страхотен сезон”, съобщи италианският специалист.

"Сега гледаме напред. Ние не мислим за поражението от Реал Мадрид, а как трябва да вървим отново през тази кампания и да продължим да се подобряваме в игрово отношение. Трябва да докажем това при първата си възможност, а това трябва да се случи именно във финала за Суперкупата на 13 август срещу Лацио”, коментира Алегри.

"Това, което е сигурно е, че всички ще искат да ни победят, затова трябва да покажем сила и воля, за да сме сигурни, че това няма да се случи”, добави още той.