Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели, че неговият тим не трябва да „лежи на лаврите”, които отборът му има спрямо класирането за домакинството на последния Киево.

Двата отбора играят в понеделник в мач от 20-ия кръг на Серия А и са разделяни от 45 точки. „Бианконерите” имат 53 пункта, а „летящите магаренца” са последни с осем точки.

„Трябва да подходим доста сериозно, без никакво съмнение! Откакто ги пое Мимо Ди Карло, те записаха пет равенства, една победа и само една загуба. Вярват, че могат да си запазят мястото в елита”, започна Алегри.

„Нужно е да се поучим да „убиваме” мача отрано, защото опонентите ни биха се възползвали от всеки шанс срещу нас. Не трябва да им даваме възможност да се върнат в срещата. Отборът ми има ДНК-то на шампион, а това значи, че трябва да се работи още по-здраво, без да лежим на стари лаври”, допълни опитният наставник на Юве.

„Старата госпожа” взе първи трофей за сезона изминалата сряда, надвивайки Милан в Джеда с 1:0, за да вдигнат Суперкупата на Италия.

„Родриго Бентанкур получи удар срещу Милан и ще почива. Ще опитаме да върнем Марио Манджукич за мача с Лацио, докато Андреа Бардзали и Меди Бенатия работят по своите възстановявания. Хуан Куадрадо ще е дълго време аут. Миралем Пянич има проблем с мускула на бедрото, но той е наказан така или иначе и има седмица да се оправи. Вярвам, че големият ни трансфер през януари ще е Сами Кедира, защото той не успя да покаже качествата си досега, тъй като лекуваше редица травми”, продължи Алегри.

„Мога да ви потвърдя, че ще направим промени с Киево, а Матия Де Шилио ще започне на десния бек. От другата страна ще е Алекс Сандро, а Матия Перин ще пази. Даниеле Ругани ще играе в защита с някой от Джорджо Киелини или Лео Бонучи, а Федерико Бернардески ще е в предни позиции”, завърши наставникът.

Алегри каза, че Леонардо Спинацола може да остане в Торино, но вратата за бъдещ негов наем в Болоня е отворена.