Агентът на Кристиано Роналдо Жорже Мендеш с  увереност заяви, че именно португалският ас на Ювентус ще бъде човекът, който ще спечели „Златната топка” на списание „Франс футбол” за 2018-а.

Вече пет пъти в кариерата си 33-годишният нападател е ставал кавалер на най-ценното индивидуално отличие във футбола. Церемонията по награждаването ще се състои 3 декември или иначе казано – точно 10 години след първия триумф на Роналдо.

„Надявам се Кристиано да спечели „Златната топка”, а после и още веднъж през следващата година”, коментира Мендеш. „Той е феноменален футболист.”

„Когато трансферирахме Роналдо в Англия през 2003 година, това беше нещо специално. Португалците нямаха място в условията на онзи пазар. С неговата поява и в още по-пълна степен – с превръщането му в най-добрия играч на Юнайтед след година време всичко се промени.”

„В този миг той отвори вратата пред други млади таланти. Моуриньо оказа подобен ефект, когато подписа с Челси през 2004 година и направи клуба отново успешен. Тези двамата са от ключово значение за Португалия”, допълни Мендеш.