Агентът на Лаутаро Мартинес стана поредният от обкръжението на футболиста, който си позволи да отправя критики към отношението на Интер към младия нападател. Според Алберто Яке „нерадзурите” поставят острието в сложна ситуацията, предоставяйки му твърде малко игрови минути.

21-годишният Лаутаро Мартинес премина на „Джузепе Меаца” от Расинк Клуб през лятото. Дотук обаче той е записал едва 4 участия като титуляр (общо 7 мача и 2 гола). Наскоро бащата на футболиста проведе яростна атака към треньора Лучано Спалети, в чието лице вижда основния виновник за малкото игрови минути на своето момче.

„Лаутаро е момче, което притежава невероятна личност, той прави всичко, което се иска от него”, коментира Алберто Яке.

„Тази тема е трудна за обсъждане. Прекарах в Милано 3 месеца и мога да кажа, че да разполагат с играч като него, а да му дават толкова малко време на терена, прави положението сложно.”

„За късмет наскоро той изигра пълни 90 минути и съумя да вкара. Казвам, че е сложно да го оставят на пейката, защото всички знаем кой е водещият нападател в Серия А (визира капитанът на Интер Мауро Икарди – б.р.). Лаутаро става по-добър сега и иска да премине през тази буря. Очевидно той иска да играе през цялото време, особено като е наясно, че има качествата”, добави Яке.

Още по темата:

Спалети предупреди нов Интер заради лютия му баща

Бащата на играч от Интер псува треньора

Ропотът на Лаутаро пред Интер остава константа