Наставникът на Интер Лучано Спалети намекна, че неговият нападател Лаутаро Мартинес ще трябва поговори със своя баща, който си позволи да атакува треньора в социалните мрежи. Опитният специалист заяви, че подобни изяви вредят върху имиджа на своя футболист.

Аржентинският талант пристигна при „нерадзурите” през лятото с огромни надежди, но от началото на сезона не успява да се пребори за достатъчно игрови минути. На няколко пъти той сам призна, че не е щастлив от този факт, като го направи уважително спрямо клуба и подчерта, че явно ще трябва да положи повече усилия в тренировките.

Мачът срещу Тотнъм от Шампионската лига през седмицата бе поредният случай, в който Мартинес остана на пейката. В срещата, която Интер загуби с 0:1, Кейта Балде Диао бе предпочетен да води атаката, а това вбеси Мартинес-старши. Бащата на Лаутаро, който е и негов агент, написа в „Туитър”: „Продължавай по този начин и скоро късметът ти ще привърши!”, придружена и с обидна дума. Атаката очевидно бе насочена към Спалети, а час по-късно постът беше изтрит.

„Когато има подобни изявление, стига да са истински, те трябва да бъдат проучени и обсъдени. Аз познавам единствено Лаутаро, никога не съм се срещал със семейството му”, коментира Спалети.

„Важното нещо, което той трябва да осъзнае, е, че щом неговият баща опитва атака срещу мен, това значи атака и срещу Интер. Това създава проблеми за Лаутаро, защото наврежда на имиджа му и върху начина, по който той си взаимодейства с останалите съотборници.”

„За да се превърнеш в силен футболист, трябва да се грижиш за себе си, но също така да внимаваш с хората около теб. Големите клубове в Европа често внимават с цел избягването на подобни срамни ситуации. Момчето няма нужда от когото и да било да го брани. Той е мъж, а не дете. Всичко е наред, работя в тази професия вече доста години и не се вглеждам твърде много в подобни епизоди, но така или иначе трябва да се обсъдят вътре в групата”, добави Спалети.