Късно снощи Фиорентина и Аталанта предложиха истинско зрелище на феновете на италианския футбол. Възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини поведоха с 2:0, и когато всички си мислиха, че мачът е решен, „виолетовите“ намериха път обратно в мача и с два гола на Душан Влахович успяха да изравнят резултата до 2:2.

Глупава грешка в защита обаче коства много на Фиорентина след игра с ръка на Лукас Мартинес Куарта в наказателното поле, реферът отсъди дузпа, която Йосип Иличич превърна в гол, с което донесе изключително важен успех на отбора от Бергамо, който продължава да води люта битка за завършване в топ 4.

„Ла виола“ от своя страна ще трябва отново да вади поуки и да направи всичко възможно колкото се може по-скоро да си осигури оцеляването в Серия А, нещо, което изобщо не приляга на клуб с подобни амбиции и история.

След поредната разочароваща загуба през сезона, наставникът на Фиорентина Джузепе Якини бе ядосан, но отдаде дължимото на своите футболисти. Специалистът обаче призова играчите да започнат да трупат точки, защото краят на сезона наближава все повече и място за отстъпление няма.

„Тежко е да се говори след подобна загуба и такъв луд мач. Успяхме да се измъкнем от много трудна ситуация, изоставахме с 0:2 и показахме огромен характер въпреки всичко. След като изравнихме обаче, отново показахме старите слабости, допуснахме грешка, от която получихме попадение и загубихме двубоя. Не мога да си обясня защо се получава така, понякога си мисля, че ни гони лош късмет. При 2:2 просто трябваше да използваме момента, а ние направихме точно обратното. Дори можехме да натиснем и да опитаме да спечелим срещата, но вече мачът свърши, не сме в състояние да сторим нищо. Доволен съм от характера на моите играчи, от раздаването, но съм страшно разочарован от някои грешки, които допускаме в защита. Във футбола трябва да отбелязваш голове и да не допускаш такива. Нещата си зависят от нас и е важно колкото се може по-скоро да си осигурим оцеляването в Серия А, за да не се създава излишно напрежение и да треперим, както ние, така и нашите фенове“, коментира Якини.