Фиорентина и Аталанта изиграха интригуващ сблъсък от 30-ия кръг на Серия А. Гостите от Бергамо изковаха ценни три точки в борбата им за Топ 4 след успех с 3:2 на „Артемио Франки”.

Тимът на Джан Пиеро Гасперини предварително бе сочен за фаворит в мача, но в заключителните минути можеше да изпусне успеха.

Гостите поведоха с 2:0 след голове на Дуван Сапата, но през втората част видимо намалиха оборотите и това можеше да им струва скъпо.  Сапата откри за Аталанта в 13-ата минута, а пет преди края покачи на 2:0. Асистециите и за двете попадения на гостите бяха дело на Руслан Малиновски.

В рамките на десет минути през втората част, Фиорентина успя да се върне подобаващо в срещата. Душан Влахович също се разписа на два пъти, за да доведе нещата до 2:2.

Само три минути след втория гол на Влахович обаче, гостите вдигнаха оборотите и стигнаха до дузпа, която бе превърната в гол от Йосип Иличич.

Така Аталанта грабна трите точки и зае четвъртото място във временното класиране с актив от 61 пункта. Фиорентина пък е 15-ти с 30 точки в актива си.