Клетият Беневенто не се сломи пред величието на Милан и новия наставник Дженаро Гатузо и даде всичко от себе си да измъкне първата си точка от началото на сезона. Все пак мисията завърши с успех, който донесе на домакините заветната точица в Серия А. Двата тима завършиха при 2:2 и не кой да е, а стражът на Беневенто Алберто Бриньоли оформи крайния резултат, след като се разписа в последните секунди от добавеното време на редовните 90 минути.

Радостта от равенството се увеличва многократно, след като Беневенто записа 15 поредни загуби в италианското първенство. Минималният успех на домакините също така дойде именно в мача срещу Милан и то при официалния дебют на новия треньор на “червено-черните” – “Рино” Гатузо.

Джакомо Бонавентура откри резултата в 38-ата минута на срещата. Футболистът на “росонерите” се възползва от разбъркване пред вратата на Алберто Бриньоли и мушна топката в мрежата с глава.

Джордже Пушкаш хвърли в екстаз феновете на Беневенто в 50-ата минута на срещата. Гаетана Летица стреля от въздуха, но ударът му бе спасен от Джналуиджи Донаруа. Топката попадна в румънския нападател, който нямаше как да сбърка, изравнявайки резултата.

Милан бързо върнаха преднината си с гол на Никола Калинич в 57-ата минута. Бонавентура центира, а Калинич с глава прати топката в левия ъгъл.

В 75-ата минута Алесио Романьоли остави Милан с човек по-малко на терена до края на срещата. Футболистът на "росонерите" получи втори жълт картон в опита си да спре опасна атака на домакините. Романьоли се хвърли на шпагат в краката на спринитаращия Летиция, а главният рефер Маурицио Мариани не се поколеба да му покаже скамейката.

Истинският герой за Беневенто обаче разкри супергеройските си способности в самия край на двубоя. Въпреки нелошите си изяви по време на целия двубой стражът Алберто Бриньоли блесна и с попадение, което донесе точката на домакините.

В последните секунди на добаването време Данило Каталди изпълни пряк свободен удар, а Бриньоли се извиси най-високо, за да изстреля куршум с глава ниско във вътрешната страна на дясната греда.

Така Беневенто успя неочаквано да вгорчи дебюта на Гатузо и да вземе историческа първа точка в италианската Серия А. Милан пък заема седмата позиция в подреждането с актив от 21 точки.