Отборът на Рома продължава преследването на Ювентус в италианската Серия А, след като победи Интер с 4:2 в страхотен двубой от 13-я кръг на шампионата. С успеха Рома събра 31 точки на второ място във временното класиране, на три от лидера Ювентус. Тимът на Интер пък е 11-и със 17 точки в актива си.

Победата бе трета поредна на Рома в Италия, а Интер продължава негативната серия, като вече четвърти мач не успява да запише три точки.

Попаденията за домакините отбелязаха Жервиньо в 21-ата и Холебас в 47-ата минута, както и Пянич, който се разписа два пъти в 60-ата и 92-ата минута. За Интер точни бяха Ранокиа в 36-ата и Освалдо в 57-ата минута.

Интер продължи лошата си серия срещу Рома, като вече няма победа срещу римляните в десети последователен мач от 2011-а година насам. Новият наставник на тима от Милано Роберто Манчини пък остана без успех и във втория си мач от Серия А, след завръщането си начело на отбора.

Домакините стартираха по-добре и в 21-ата минута успяха да поведат след чудесна акция започнала от Майкон, който намери Адем Лаич, а той буквално поднесе топката на Майкон. За бразилеца остана само да вкара за 1:0 в опразнената от Самир Канданович врата.

Само четири минути по-късно Интер можеше да изравни, когато Здравко Кузманович бе намерен с прецизен пас в наказателното поле и стреля бързо, но не достатъчно силно и Морган де Санктис спаси.

Пак Жервиньо внесе смут в защитата на гостите в 34-ата минута, след като успя да вкара топката в мрежата, но голът не бе признат, заради засада.

Интер обаче стигна до попадение в 36-ата минута, когато при центриране от ъглов удар Андреа Ранокиа бе най-съобразителен и реализира за 1:1.

Домакините опитаха да реагират до края на първото полувреме, като отново Жервиньо бе в основата за заплахата за вратата на Интер в 39-ата минута, но защитата на гостите се справи.

След почивката футболистите на Рома успяха да стигна до ново попадение почти „от съблекалните“, след като в 47-ата минута Хосе Холебас със зверски шут отново даде преднина за домакините. Холебас вкара за 2:1 след като направи безпомощен вратаря Ханданович.

Интер обаче не бе казал последната си дума и десет минути по-късно Пабло Освалдо върна равенството. В 57-ата минута Освалдо стигна до топката, стреля и имаше късмет, че тя се отклони от Астори, за да влезе в долния десен ъгъл на вратата за 2:2.

Най-интересното на стадиона в Рим тепърва предстоеше, защото зрителите още не бяха поели дъх и в 60-ата минута Миралем Пянич отново изведе домакините напред. Тоти пусна към Пянич, който вкара за 3:2.

Гостите имаха сериозни претенции за нарушение в центъра на терена преди головата атака на Рома, в резултат на което треньорът на Интер Роберто Манчини бе изгонен от съдията.

Отборът от Милано опита да се върне в резултата и получи удобна възможност в 67-ата минута чрез Гари Медел, който стреля от дистанция, но Морган де Санктис бе на мястото и отрази изстрела.

В продължението на двубоя Рома нанесе последен удар на съперника, като след страхотно изпълнение от пряк свободен удар Миралем Пянич реализира за крайното 4:2, отбелязвайки второто си попадение в двубоя.