Неостаряващият Андреа Пирло донесе сладки три точки за Ювентус в градското дерби с Торино, вкарвайки победния гол за 2:1 в последната секунда с удар отдалеч.

В мач от 13-ия кръг на Серия А под проливния дъжд в град Торино Ювентус откри резултата от дузпа, отсъдена още в 15-ата минута. Тогава след пряк свободен удар, изпълнен от Андреа Пирло, топката срещна ръката на Ел Кадури в наказателното поле на Торо.

Видал беше точен от бялата точка за 1:0 в полза на Юве.

Авансът на „Старата госпожа“ обаче бе неутрализиран доста бързо от Торино. В 22-ата минута Бруно Перес надбяга Погба и Евра и прати топката във вратата, след като преди това тя се чукна в гредата.

Длъго време Ювентус нямаше друго голово положение, освен реализираната дузпа в началото. „Бианко-нерите“ изпаднаха в затруднена ситуация в 78-ата минута, когато Лихщайнер получи втори жълт и съответно червен картон.

Последните десетина минути от мача бяха в полза на Торино, който опита да се възползва численото си предимство. Тогава обаче се стигна до магическия удар на Пирло и спечелване на трите точки от "Старата госпожа".

Ювентус продължава да води в класирането с 34 точки, докато Торино е чак 15-и с 12 точки.