Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини предупреди, че италианската футболна икономическа система не предполага отбори като Аталанта да се задържат по високите етажи на класиранията, тъй като бюджетът е твърде малък, за да бъдат купувани скъпи звезди. 

"Бергамаските" успяха да завършат в челната тройка на класирането, гарантирайки си участие в Шампионската лига за втора поредна кампания. Отборът записа редица рекорди по отношение на вкарани попадения и привлича световното внимание с атрактивния си стил на игра. 

Гасперини обаче намекна, че без сериозни инвестиции това ниво ще е трудно да бъде задържано. 

"Ще направим всичко възможно, за да се подобрим още, но истината е, че всички сме зависими от италианската икономчиеска обстановка. Футболната система в страната не е устроена, за да могат клубове като нашия да се задържат на върха дълго. Може да сме конкурентноспособни само ако подобрим състава си", беше изявлението на специалиста по темата. 

Гасперини обясни също така, че голямата звезда Йосип Иличич вероятно няма да е част от състава за срещата с Пари Сен Жермен, след като продължава да страда депресия и да се възстановява в родната Словения.