“Сега ще сляза по тези стълби, ще вляза в съблекалнята и ще ме посрещнат, както когато бях дете, но ще си тръгна като мъж.” Франческо Тоти се сбогува с любимия Рома. Принца на Рим бе изключително емоционален на “Стадио Олимпико” след победата над Дженоа с 3:2. Капитанът на “джалоросите” се врече във вечна любов на тима, съотборниците си и феновете на официалното изпращане на футболиста.

Аве, “Ил Капитано”! Тоти се сбогува с Рома

Тифозите на Рома изпратиха със сълзи в очите “Вечния Тоти”, който ще бъде запомнен с истинската си преданост към тима. 25 години обаче не са достатъчни...

“За съжаление, дойде моментът, който се надявах никога да не дойде. През последните няколко дни, бе казано толкова много за мен, толкова прекрасни неща. Вие бяхте до мен, подкрепяйки ме в най-трудните моменти и искам само да ви кажа “Благодаря!”, започна Тоти.

“Плачех сам, като луд. Не можеш просто да забравиш 25 години от живота си просто така. Благодаря на всички, дори да не ми е лесно. Благодаря на майка ми, на баща ми, на брат ми, семейството и приятелите. Благодаря на съпругата ми и трите ми деца. Исках да започна така, защото не бях сигурен как ще завърша”, каза още легендарният футболист.

Сълзи за Тоти, Шампионска лига за Рома

“Не е възможно да обясня 28 години с няколко изречения. Бих искал да го направя с песен или поема, но не съм добър в това. Опитвах да изразя себе си с краката ми, защото всичко ми изглежда по-лесно по този начин. Говорейки за това, знаете ли коя беше любимата ми играчка, когато бях малък? Футболът! И все още е. Но в този момент, трябва да порасна. Това ми казаха”, допълни “Ил Капитано”.

“През последните три месеца се питах защо трябва да се събуждам от този сън. Знаете, когато сте деца и сънувате нещо, което силно желаете и майка ви ви събуди, за да ходите на училище. Опитваш да заспиш отново, но никога не можеш да се върнеш в същия сън отново. При мен обаче това не бе сън, бе реалност. Искам да завещая това на всички дежа, които ме гледат и на тези, които може би са пораснали като мен и са станали бащи. Харесва ми да мисля за кариерата си като за приказка, която да разказвам... и това е най-лошата част. Дойде краят й. Свалям тениската си за дълго време, но не съм готов да сложа край и може би никога няма да съм”, през сълзи каза нападателят на “джалоросите”.

Краят на ерата на Принца на Рим

“Съжалявам, ако през този период не съм давал интервюта и не съм изразявал ясно мислите си, но не е лесно да включиш тази светлина. Страхувам се. Не е същият страх, който те сковава на бялата точка. Този път аз съм този, който се нуждае от подкрепата, която винаги сте ми оказвали. Дойде моментът да благодаря на моите съотборници, треньори, директори, президенти и на всички, с които съм работил през годините. И разбира се на феновете. Да бъда римлянин за мен е привилегия. Да бъда капитан на нашия тим е чест. Може би никога повече няма да се забавлявам по този начин на терена, но моето сърце винаги ще бъде с вас. Сега ще сляза по тези стълби, ще вляза в съблекалнята и ще ме посрещнат, както когато бях дете, но ще си тръгна като мъж. Щастлив съм и горд, че Рома ми даде 28 години любов. Обичам ви!”, завърши емоционалният Тоти.