Лидерът на Рома Франческо Тоти коментира, че носенето на капитанската лента на „вълците“ е мечта за много деца. Полузащитникът е вече на 40 години, като продължава да държи все така високо ниво.

Тоти дебютира 16-годишен с екипа на Рома, а години по-късно си спомня първата си поява на терена така: „Това бе сбъднат сън. За един фен да дебютира с екипа на първия отбор на Рома е нещо велико“.

„Да си капитан на Рома е мечта на много деца. Това е огромна отговорност“, казва Тоти, който е познат като вечния капитан. Той слага лентата през 1998 година, когато е на 22.

Колкото до това, че прекарва цялата си кариера до момента в италианския гранд, Тоти споделя: „Много е просто. Когато бях дете, имах една мечта – да играя само в отбора, който обичам, и да завърша кариерата си там. И никога не предадох тази идея“.

Формата на 40-годишния Тоти впечатлява много специалисти, а за това как я поддържа, емблематичният играч споделя: „В действителност много внимавам, никога не се възприемам за победен, когато имам контузии. Упоритостта винаги е била водеща“.

„Нямам ритуали преди мач, нито някакви рутинни действия. Изключая онези паметни моменти, които пазя в сърцето си завинаги – като например как излизаме от терена със съотборниците ми след победа“, добавя големия Тоти.