Мъката за Интер няма край. Тъкмо когато "нерадзурите" виждаха края на серията си от пет поредни мача без победа да приключва на гости на опашкаря СПАЛ, бяха попарени. Мачът завърши 1:1, а новаците в елита изравниха в последната минута. 

А и гостите от Милано нямаха големи заслуги за попадението си преди това в началото на втората част, защото то беше автогол-красавец на Франческо Викари. Все пак в края Алберто Палоски се разписа за домакините и така победител в този мач нямаше. А мъчението за феновете на "нерадзурите" продължава. 

От самото начало Интер тръгна смело напред, но рядко стигаше до хубави ситуации. При една от тях Антонио Кандрева можеше да се разпише след четвърт час игра, но ударът му, който летеше към долния десен ъгъл на вратата, беше отразен с вещина от Алекс Мерет. 

Матиас Весино, Жоао Кансело и Иван Перишич не успяха да оползотворят другите шансове за гостите преди почивката, а Алберто Граси и Мануел Ладзари не бяха точни за СПАЛ, когато имаше ситуации за домакините. 

Така почивката дойде при нулево равенство, а малко след нея падна и единственият гол в мача. Това се случи в 49-та минута, когато едно на пръв поглед неопасно центриране от левия фланг на Иван Перишич беше засечено от Франческо Викари в собствената му мрежа, а топката се изви по толкова неспасяем начин за вратаря, че той остана безпомощен. 

Домакините тръгнаха след това да търсят изравняването, но опитите на Ясмин Куртич и Мирко Антенучи не се увенчаха с успех. Жоао Кансело пък изпусна два шанса за Интер и статуквото се запази. 

Най-чистата възможност за СПАЛ беше пропиляна в 78-та минута. Тогава Ясмин Куртич центрира страхотно в наказателното поле за Антенучи и той с глава стреля опасно, но топката мина буквално на няколко сантиметра над вратата и излезе в аут. 

Усилията на домакините обаче нямаше как да не дадат резултат. В самия край на мача, в 90-та минута, Алберто Палоски хвърли в смут всички "нерадзури" с изравнителното си попадение с глава след продължително разбъркване и удължи мизерията на гранда от Милано, който няма победа вече в шест поредни двубоя и изпуска полека-лека мястото си в Топ 4.