Ефектът от назначението на Клаудио Раниери начело на Рома се оказа само временен. След като тръгнаха с трудна победа срещу Емполи под ръководството на опитния специалист, сега "вълците" преклониха глави в гостуването на борещия се за оцеляване СПАЛ и това сложи прът в колелата им по пътя към Топ 4 и участие в Шампионската лига и следващия сезон. 

Мохамед Фарес даде аванс на домакините преди почивката, преди Диего Пероти да изравни малко след подновяването на играта от дузпа. Час след началния съдийски сигнал и Андреа Петаня се разписа от дузпа, за да хвърли в екстаз трибуните на "Стадио Паоло Маца". 

Този мач предложи много емоции, като двата тима се захапаха от самото начало. В 17-та минута беше и първото 100-процентово положение, когато Кевин Бонифаци засече с глава едно центриране от пряк свободен удар, но топката с малко не успя да намери вратата. 

Само пет минути по-късно обаче СПАЛ ликуваше. Тогава Тиаго Чонек центрира великолепно от десния фланг и качи топката на главата на Мохамед Фарес, който от около 12-13 метра направи вратаря безпомощен и даде аванс на тима си за луда радост по трибуните. 

Малко след това Ясмин Куртич изпусна да удвои преднината на тима си и тотално да ошашави "джалоросите". Те постепенно се окопитиха и тръгнаха напред, а първият им сериозен шанс дойде в 27-та минута, когато Патрик Шик беше изпуснат в наказателното поле и стреля с глава, но топката прелетя над вратата. 

В 34-та минута и Един Джеко пропиля страхотна възможност, като опасният му изстрел беше спасен от вратаря Емилиано Вивиано и така в крайна сметка до почивката повече попадения не паднаха. Затова развръзката се запази за втората част. 

В 54-та минута Диего Пероти изравни от дузпа, която беше отсъдена за глупаво нарушение на асистента за първия гол на СПАЛ Тиаго Чонек. Но само три минути по-късно реферът посочи бялата точка и в наказателното поле на Рома за нарушение на Жезус. След разглеждане на ситуацията с ВАР изпълнението малко се забави, но в 60-та минута Андреа Петаня прониза мрежата и така домакините пак бяха напред в резултата. 

До края на мача римляните се хвърлиха бясно напред да търсят изравняването. Един Джеко и Давиде Сантон направиха непростими пропуски, а Чонек можеше да реши всичко с трети гол за СПАЛ в 77-та минута, но с глава тресна напречната греда. 

Така в крайна сметка домакините се поздравиха с трите точки и закачиха скалпа на голям отбор на колана си. С този актив те вече имат 26 точки и дишат малко по-спокойно в битката за оцеляване, като са на пет точки над опасната зона. Рома остава пети с 47 точки, на три зад четвъртия Интер.