Походът на Ювентус към върха в италианската Серия А продължава с девета поредна победа. Ювентус се справи при гостуването си на Сампдория с 2:1, а успехът в 19-я кръг изведе „старата госпожа“ на второ място във временното класиране. Ювентус натрупа 39 точки и изпревари Интер, който е със същия актив, но и по-лоша голова разлика. Тимът от Торино вече е само на 2 точки от лидера Наполи, който е с 41.

Съставът на Сампдория пък трябваше да се примири с поражението и остава на 13-о място в подреждането с 23 точки в актива си.

Попаденията за гостите вкараха Пол Погба и Сами Кедира в 17-ата и 46-ата минута, а Сампдория намали в 64-ата чрез Антонио Касано. Домакините завършиха двубоя с човек по-малко след червения картон на Никлас Моисандер за грубо нарушение в добавеното време.

След намаляването на резултата Сампдория имаше още няколко добри възможности за попадение, но Ювентус удържа победата.

Гостите поведоха в 17-ата минута след като Пол Погба получи от Леонардо Бонучи овладя и с хубав удар реализира за 1:0. Малко преди това Ернандес също можеше да открие, но пропусна. В 32-ата минута Пауло Дибала опита хитър пас към наказателното поле на домакините, но защитник се намеси навреме.

Веднага след почивката Ювентус удвои преднината си с попадение на Сами Кедира. Пауло Дибала изведе Кедира в чудесна позиция и той не сгреши за 2:0 в полза на гостите.

Футболистите на Сампдория опитаха да намалят пасива си, като в 60-ата минута 29-годишният Едер стреля опасно с глава, но пропусна. Само 3 минути по-късно пък Пауло Дибала можеше да отбележи нов гол за Ювентус. Дибала отправи не лош удар, който обаче бе отразен от стража на домакините Емилиано Вивиано.

Минута по-късно Сампдория ликува след като Антонио Касано успя да реализира в 64-ата минута със страхотен удар в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Джиджи Буфон за 2:1.

До края бразилецът Фернандо пропусна нов шанс за гол за Сампдория, след като в 67-ата минута стреля край лявата греда на Ювентус. В добавеното време домакините също бяха близо до изравняване, но защитата на Юве се справи.