Рома стигна до важна победа в битката си за място в Шампионската лига през следващия сезон. "Вълците" се справиха очаквано на "Олимпико" срещу последния в класирането Беневенто. 

Успехът с 5:2 обаче не дойде никак леко, както може би изглежда от цифровото изражение на резултата. Аутсайдерите поведоха рано, а пълният обрат стана факт едва през втората част. Но когато той стана факт, "джалоросите" наложиха пълно надмощие на терена и подковаха успеха си. 

Беневенто поведе при първата си нормална атака още в 7-та минута. Тогава Енрико Бриньола намери Гийерме в наказателното поле, той изстреля фалцов удар и след рикошет топката влезе в мрежата за изненадващ аванс от 1:0 срещу фаворита. 

Веднага след това Рома можеше да изравни, но Стефан ел Шаарауи направи непростим пропуск. Той пропиля още един шанс малко след това, както и Един Джеко. Но бетонът на Беневенто се пропука в 26-та минута. 

Тогава Александър Коларов центрира от пряк свободен удар и качи топката на главата на Федерико Фасио и той прониза мрежата с мощен изстрел - 1:1. Последва мощен натиск на "вълците", но без успех и почивката дойде при равен резултат. 

Но това развитие нямаше как да не доведе до още попадения в мрежата на Беневенто. След няколко пропуска в началото на втората част, "джалоросите" направиха пълния обрат след час от началото на двубоя. 

В 60-та минута Ченгиз Ундер центрира страхотно и качи топката на главата на връхлитащия Един Джеко, който щеше да скъса мрежата - 2:1. Всичко като интрига приключи само три минути след това. Тогава Диего Пероти намери Ундер в наказателното поле и той с прецизен удар направи 3:1. 

Четвърт час преди края резултатът започна да придобива застрашителни размери. Тогава Ундер се разписа за 4:1 с хубав мощен изстрел, а само няколко минути след това Беневенто отговори с втория си гол в мача, дело на Енрике Бриньола и в 78-та минута стана 2:4.

В последната минута на мача Грегори Дефрел от дузпа оформи крайното 5:2 и сложи точка на спора на този сблъсък.  

След тази развръзка Рома събра 47 точки и измести градския съперник Лацио от четвъртата позиция. Беневенто пък си остава на дъното със само 7 точки и е на цели 14 от спасителния бряг.