Ювентус победи Сампдория с 2:1 в първи двубой от 19-ия кръг на Серия А. Двете попадения за успеха реализира Кристиано Роналдо, а това го изстреля на първата позиция сред голмайсторите в Серия А с 14 попадения. За гостите точен беше Фабио Куалярела от дузпа, а това беше негов девети пореден гол в първенството.

Така 35-годишният ветеран изравни постижението на Давид Трезеге, който през 2005 година също се разписа в 9 поредни срещи.

Още във втората минута португалската звезда Кристиано Роналдо се възползва от пас на Дибала и матира вратаря на гостите. В 15-ата минута на срещата Де Шилио опита пас към Роналдо, но бранител спря подаването. Пауло Дибала натресе и гредата на вратата на Самп в 24-ата минута с отличен удар.

В 33-ата минута Джан игра с ръка в наказателното поле на Юве и последва дузпа, която Куалярела превърна в гол. За да отсъди наказателния удар, съдията се консултира с ВАР.

Дибала и Киелини пропуснаха до края на полувремето да изведат отново Ювентус напред в резултата.

През втората част Ювентус създаде доста положения пред вратата на тима от Генуа, но съумя да поведе с дузпа. В 62-ата минута на срещата игра с ръка на Ферари след центриране позволи на Роналдо да направи резултата 2:1 и да излезе начело сред голмайсторите.

След това Куалярела и Дибала пропуснаха от изгодни ситуации. В края на двубоя Сапунара се разписа във вратата на Перин, порадва се, но голът беше отменен с ВАР заради засада и Юве спечели 3-те точки.

След този успех Ювентус ще посрещне Нова година на върха с актив от 53 точки, а Сампдория е на 5-ото с 29.