Играчите на Лацио се реабилитираха пред феновете си и се върнаха победния път след поражението в дербито с Интер през седмицата. "Орлите" разбиха с 4:0 гостуващия Дженоа на "Олимпико" и временно влязоха в Топ 6 преди изиграването на останалите мачове от кръга. 

Всичко беше решено още преди почивката с попаденията на Сергей Милинкович-Савич и Щефан Раду, а малко преди изтичането на час от началото на мача Фелипе Кайседо окончателно сложи точка на спора и оформи класиката. Чиро Имобиле само оформи крайния изход на погрома с четвъртото попадение в мача. 

Всичко започна перфектно за домакините и те поведоха след първата си опасна атака. В 7-та минута Чиро Имобиле не успя да преодолее защитата на съперника, но умно даде на границата на наказателното поле за непокрития Милинкович-Савич, който с хубав фалцов удар откри резултата. 

Почти веднага "грифоните" можеха да изравнят, но Кристиан Ромеро не можа да намери целта. Чиро Имобиле после пропусна два шанса за Лацио, докато Франческо Касата и Антонио Санабрия изпуснаха страхотни шансове за гостите. 

"Орлите" стигнаха и до втори гол в 35-та минута след хубав изстрел на Луис Алберто, но той не беше зачетен след намесата на системата ВАР. Но домакините не се бавиха дълго за второто си попадение. То беше дело в 40-та минута. 

Тогава Луис Алберто направи продължителен пробив в наказателното поле, намери Щефан Раду пред наказателното поле, той си нагласи топката и с хубаво изпълнение не остави шансове на вратаря на Дженоа за 2:0. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след подновяване на играта генуезците бяха близо до попадението, с което да се върнат в мача, но Антонио Санабрия не успя да се разпише от изгодна позиция. И всичко приключи в 59-та минута. Тогава Сергей Милинкович-Савич пусна страхотен пас зад защитата за Фелипе Кайседо, който премина вратаря и от малък ъгъл прониза мрежата за 3:0. 

След това Доменико Кришито и Антонио Санабрия изпуснаха да отбележат поне почетно попадение за Дженоа, преди Лацио да реализира и четвърти гол в 78-та минута. Тогава Луис Фелипе направи страхотен пробив през четирима противникови бранители и пусна за Имобиле зад защитата. Той напредна и с изстрел покрай вратаря оформи крайното 4:0. 

След тази развръзка Лацио събра 10 точки на шестата позиция, но може да бъде изместен от нея в зависимост от останалите резултати от кръга. Дженоа пък е в зоната на изпадащите със само пет точки и тимът изживява жестока криза.