В шеметен мач Каляри постигна втората си победа през сезон 2019/20 в италианската Серия А. Тимът от Сардиния срази с 3:1 гостуващия Дженоа в откриващ четвъртия кръг дуел на „Сардиния Арена”.

И четирите попадения в срещата дойдоха през втората част, след като Джовани Симеоне даде превес на тима, който е собственик на правата на българина – Кирил Десподов, в 46-ата минута. Кристиан Куам изравни резултата в 83-ата минута, за да даде надежди на гостите, но Кристиан Сапата си реализира автогол секунди по-късно, давайки отново превес за Каляри.

Нападателят Жоао Педро пък успокои напълно трибуните на италианския остров с попадение в 87-ата минута, след като наказа грешка на отбраната на Дженоа и пое към вратата на гостите. Можеше да комбинира вляво със Симеоне, но вместо това залъга вратаря и стреля, за да направи резултата 3:1.

По този начин Каляри се настани на 8-ото място преди изиграването на останалите срещи с шест точки, докато Дженоа се смъкна до 12-ата позиция и остана с 4 точки. В следващия кръг Каляри ще пътува до Неапол за гостуване на Наполи, а Дженоа приема Болоня.