В последните мачове от 38-ия кръг на Серия А интригата беше кой тим ще направи компания на СПАЛ и Бреша по пътя към Серия Б. Лече или Дженоа? Тимът от Генуа имаше преднина от 1 точка пред съперника си.

Gulliver/Getty Images
15 снимки

Парма съумя да победи Лече като гост с 4:3 и направи услуга на Дженоа. Тимът от Генуа спечели у дома срещу Верона с класическото 3:0 и завърши на 17-ото място в класирането с актив от 39 точки, а Лече остана с едва 35 на 18-ото, като Лече трябваше да чака и грешна стъпка на съперника от Генуа, както и да спечели у дома.

Дженоа надделя след попадения на Антонио Санабриа, който реализира два гола и Ромеро. Интересното в този мач беше, че съдията Масимилионо Ирати изгони от терена 3-ма футболисти - голмайстора на домакините Кристиан Ромеро, както Касата от Дженоа и Амрабат от Верона.

Лече се издъни у дома и загуби елитния си статут. Лучиони откри за Парма още в 11-ата минута от дузпа, Карпари удвои в 24-ата, но до почивката домакините съумяха да изравнят резултата с голове на Барак и Мекариело. След почивката в рамките на 14 минути между 52-ата и 66-ата гостите нанесоха своя удар с два гола на Корнелиус и Инглезе. В 68-ата минута Лападула върна едно попадение за 3:4, но това се оказа и крайния резултат в двубоя.

Болоня и Торино не излъчиха победител, завършвайки 1:1, а Удинезе надигра Сасуоло като гост с 1:0.