След снощния късен мач от Серия А между Дженоа и Верона полузащитникът Даниел Беса вече разполага с чисто ново реноме. С гола си за 2:1 (при успеха с 3:1) за генуезци 25-годишният играч се показа освен като изряден професионалист и като един от най-големите непукисти в италианския футбол.

Това защо?

Голът на полузащитника в 78-ата минута (само 13 след влизането му като резерва) позволи на Дженоа да излезе за втори път и вече окончателно напред в резултата. Загубата постави Верона на ръба на изпадането – тимът от града на Ромео и Жулиета е на 6 точки под чертата в зоната на изпадащите, а до края на калчото има още 4 мача. С други думи – ножът е опрял о кокал и няма време за романтика.

И ако нещо би могло да илюстрира по-добре ситуацията, можем да поразсъждаваме върху факта, че Беса играе като преотстъпен в Дженоа… тъкмо от Верона. Да, сделката стана факт в последния ден на януарския трансферен прозорец и макар халфът да не е твърд титуляр за „грифоните”, успя да се разпише в 2 от последните им три мача.

След двубоя и гола срещу клуба, който все още държи правата му, Беса не показа никакъв сантимент към доскорошните си съотборници. „Аз имах чудесен сезон във Верона”, коментира роденият в Бразилия Беса, визирайки предишната кампания 2016/2017.

„Целях се да прогресирам в кариерата си и затова дойдох в Дженоа. Пристигнах в този тим и мисля, че ще се задържа тук. Целта ни беше да си осигурим оцеляването, постигнахме с тази победа, така че последните 5 месеца бяха много позитивни за всички”, коментира Беса.