Нов голов трилър предложи италианският елит в неделния ден. След като Фиорентина надделя над Киево в ранния мач от кръга, сега истинско зрелище спретнаха и отборите на Аталанта и Рома. В крайна сметка победител в него нямаше, но феновете в Бергамо се насладиха на шест попадения и знаменит обрат на любимците си. 

След вихрено начало "вълците" поведоха с 3:0 с две попадения на Един Джеко и едно на Стефан Ел Шаарауи. Но още до почивката Тимоти Кастан даде началото на обрата за домакините, а след нея Рафаел Толой и Дуван Сапата оформиха равенството. Преди да вкара третия гол за "бергамаските", колумбиецът изпусна и дузпа. 

Така макар и да не излъчиха победител, истинските любители на футбола със сигурност са останали доволни от зрелището в късния неделен следобед. То обаче не помогна особено на каузите на двата отбора в преследването на зона Европа. 

Началото на голвоото шоу постави Джеко още в 3-та минута. Тогава Никол Дзаниоло свали с гърди едно центриране и с това успя да намери босненеца сам срещу вратаря. За голов хищник като него не беше проблем да преодолее вратаря за 1:0. 

Последваха интересни минути и пред двете врати, но Йосип Иличич и Марио Пашалич за домакините не успяха да се възползват, докато Джеко изпусна за гостите. Като цяло, "бергамаските" играеха добре в тези минути, но инкасираха и втори гол. 

Това се случи в 34-та минута, когато Стивън Н'Зонзи пусна страхотен извеждащ пас за Джеко и той за втори път с хладнокръвен изстрел успя да преодолее вратаря - 2:0 за Рома. И в 40-та минута сякаш всичко приключи в този мач или поне така си мислеха римляните. 

Тогава резултатът стана 3:0, след като Николо Дзаниоло пусна фамозен пас към връхлитащия на скорост Стефан Ел Шаарауи, който останал сам срещу вратаря щеше да скъса мрежата с удара си. По нищо не изглеждаше, че Рома може да загуби такъв аванс. 

Но играчите на Аталанта за пореден път показаха, че са корави и не се предават лесно. Те поставиха началото на последвалия обрат още преди почивката. В 45-та минута Алехсандро Гомес центрира страхотно и сложи топката на главата на Тимоти Кастан, който опъна мрежата за 1:3, при който резултат дойде и последният съдийски сигнал за първата част. 

Нещата започнаха да стават страшни за "джалоросите" по-малко от час след началото на мача. В 59-та минута отново Гомес се отличи с невероятно центриране и този път качи топката на главата на Рафаел Толой. Той с премерен удар преодоля вратаря за 2:3 и под краката на гостите припари сериозно. 

А "бергамаските" вече предвкусваха ремито в 71-та минута. Тогава те получиха дузпа след преглед на една ситуация с ВАР, но героят им Дуван Сапата не успя да намери рамките на вратата и равенството се отложи. Но само с минута. 

Още в следващата атака колумбиецът се реабилитира по най-добрия начин, след като получи пас в коридор в наказателното поле от Йосип Иличич и с удар до гредата и в близкия ъгъл на вратаря направи 3:3 и обля с леден януарски душ Рома и феновете на гостите. 

До края имаше още много интересни ситуации, но те така и не се увенчаха с гол, за да има и краен победител в това страхотно зрелище. Но все пак двата тима оставиха страхотни впечатления с атакуващия си футбол, макар да взеха само по точка. 

След тази развръзка Рома остава на петата позиция с 34 точки, но можеше да се намеси и в борбата за Топ 4 при победа. Аталанта остава на седмата позиция с 32 точки, а ако беше стигнал до невероятен пълен обрат, можеше дори да измести днешния си съперник. 

Резултати от ранните неделни мачове в Серия А: 

Киево - Фиорентина 3:4

Аталанта - Рома 3:3

Болоня - Фрозиноне 0:4

Парма - СПАЛ 2:3