Кой, ако не Франческо Тоти, да донесе драматична победа на своя Рома. Легендата, който само след няколко дни навършва 40 години, показа, че все още е незаменим за "вълците" и ги понесе към победата с пълен обрат над Сампдория с 3:2 на собствения "Олимпико". 

Преди почивката гостите от Генуа водеха с 2:1, въпреки че "джалоросите" бяха открили резултата. Мачът беше прекъснат за около час заради проливен дъжд в италианската столица, но след подновяването на играта на терена се появи Тоти и обърна мача. Първо с асистенция, а после и с гол от дузпа в последната минута. 

Иначе началото не предвещаваше такъв развой за Рома. Още в 8-та минута Диего Пероти с перфектен пас прехвърли цялата защита на Самп и сервира топката на Мохамед Салах, който от близка дистанция нямаше как да сбърка и откри резултата рано-рано. 

Но "моряците" не се предадоха. Напротив, само 10 минути по-късно те стигнаха до изравняването със страхотно попадение. Тогава Васко Реджини с преклрасен пас изведе Луис Муриел зад защитата и колумбиецът без забавяне и от воле прати топката под горната греда за 1:1. 

И това не беше всичко преди почивката. В 41-та минута Рики Алварес центрира страхотно от ъглов удар и в наказателното поле на Рома най-съобразителен беше Фабио Куалярела, който от 10-ина метра без проблеми насочи топката в мрежата, за да обърне резултата.

След това мачът беше прекъснат заради дъжда, а през това време наставникът на домакините Лучано Спалети реши да пусне на терена Тоти. И това беше най-важното му и правилно решение в този сблъсък, защото капитанът се отблагодари подобаващо за доверието. 

Първо в 61-та минута негов 30-метров пас по конец изведе зад защитата Един Джеко и босненецът имаше лесната задача да преодолее вратаря на гостите и да изравни резултата. След това "вълците" се хвърлиха напред, а Тоти беше душата и сърцето на отбора в предни позиции. 

Така се стигна до продължението на мача, в което Милан Скриняр направи дузпа в наказателното си поле и зад топката застана Франческо Тоти. Той хладнокръвно прати топката в мрежата, за да направи обрата пълен и да донесе трите точки на тима си с 249-ия си гол в елита на Италия.