Наполи не успя да направи мини-чудото и да се докопа до втората позиция в класирането в Серия А. Тя щеше да даде директно участие на южняците в групите на Шампионската лига, но сега ще трябва да минат през плейофите. 

Иначе момчетата на Маурицио Сари направиха, каквото зависеше от тях, и в последния си двубой от сезона биха комфортно Сампдория насред "Мараси" в Генуа с 4:2. Но след като и Рома надделя драматично над другия генуезки тим Дженоа драматично с 3:2 с победен гол в края, Наполи ще остане трети. 

Атомното нападение на гостите стигна до две попадения преди почивката, дело на Дрийс Мертенс и Лоренцо Инсиние. Веднага след подновяването на играта Марек Хамшик оформи класиката, а после Фабио Куалярела само намали на 1:3. 

Хосе Кайехон върна аванса от три гола за неаполитанците в средата на втората част, но в заключителните минути на битката Рикардо Алварес оформи крайното 2:4 и направи поне малко по-почетна загубата на домакините. 

Наполи започна по-активно този двубой, но чистите положения дойдоха едва след 30-та минута. Лоренцо Инсиние и Дрийс Мертенс направиха пропуски, преди в 36-та минута белгиецът да открие резултата. 

Тогава той се възползва от ужасяваща грешка в защита на "моряците" и с мощен шут от границата на наказателното поле отбеляза за 1:0. Но това не беше всичко до почивката в този зрелищен мач. 

В 42-та минута Марек Хамшик изведе перфектно Лоренцо Инсиние в наказателното поле и той с прекрасно изпълнение в горния десен ъгъл направи 2:0 и на практика всичко приключи още преди почивката. 

След подновяването на играта двата тима се забавляваха. В 49-та минута гостите поведоха с класика. Тогава Хосе Кайехон с глава намери Марек Хамшик и словакът не се поколеба да се разпише за 3:0. 

Малко след това Самп намали чрез Фабио Куалярела, който получи страхотна асистенция от Патрик Шик и в 51-та минута направи 1:3. Но това не беше всичко в този мач. В 65-та минута Кайехон от воле направи 4:1, а в последната минута Рики Алварес оформи крайното 2:4 с хубаво изпълнение и това беше всичко. 

Така Наполи остана на третата позиция в крайното класиране с 86 точки, на една зад втория Рома. Сампдория завърши десети с 48 точки, освен ако не бъде изпреварен в последния момент от Сасуоло или Удинезе.